سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سنگى که به غصب در خانه است ، در گرو ویرانى کاشانه است . [ و این گفتار از پیامبر ( ص ) روایت شده است و شگفت نیست که دو سخن همدیگر را ماند که از یک چاه کشیده است و در دو دلو ریخته . ] [نهج البلاغه]
 
سه شنبه 89 اردیبهشت 21 , ساعت 5:12 عصر

نکاتی مهم راجع به تیروئید


تیرویید از جمله غدد بدن است که در تمام طول عمر فعال است و با ترشح هورمون تیرویید، اعمال حیاتی مهمی را در درون بدن کنترل می‌کند….
به طور مسلم، اختلال در تولید این هورمون ایجاد علایم و عوارض متعددی را در بدن سبب خواهد شد. آنچه درباره عملکرد غده تیرویید و همچنین اختلالات مربوط به ترشح هورمون‌های آن اهمیت دارد، این مساله است که عوارض بیماری‌های تیرویید در سنین گوناگون، متفاوت است و در هر سن، علایم مخصوص همان سن بروز می‌کند. همچنین این اختلالات هورمونی ممکن است در هر سنی از بدو تولد تا دوران کهولت در افراد بروز می‌کند و به علت اعمال بسیار مهم و حیاتی هورمون تیرویید در بدن افراد، تشخیص به موقع بیماری تیرویید از عوارض خطرناک این بیماری‌ها در بدن جلوگیری خواهد کرد.
به‌طور معمول، افزایش سن در افراد با بیماری‌ها و علایم جسمی خاصی همراه است که اغلب افراد به آنها آگاهی دارند. بسیاری از سالمندان نیز حالات گوناگون و علایمی را که در ذهن و جسم احساس می‌کنند، به سن بالای خود مربوط می‌دانند و با این توجیه که این علایم به دوران کهولت اختصاص دارد و اغلب درمانی ندارد، به آن نشانه‌ها توجه نمی‌کنند.
برای مثال، اگر یک فرد سالمند به کاهش تمرکز و یا کم‌حافظگی مبتلا شود، آن را با افزایش سن خود توجیه می‌کند. حتی در صورت بروز تپش قلب و درد قفسه سینه، بیماری‌ قلب اولین گزینه مورد توجه شخص و اطرافیان اوست.



تمام این مسایل که افزایش سن می‌تواند موجب آن شود، در یک نگاه اجمالی منطقی به نظر می‌رسد اما لازم به تذکر است که بسیاری از علایم بیماری‌ها در دوران سالمندی با دوران میانسالی و جوانی متفاوت است و نباید همه آنها را با افزایش سن توجیه کرد.
به طور مثال، بیماری‌های تیرویید از جمله بیماری‌هایی هستند که باید در دوران سالمندی مورد توجه قرار بگیرد زیرا درباره اثر کم‌کاری یا پرکاری تیرویید روی عملکرد شناختی سالمندان مدارک کافی گزارش شده است. در سالمندان، اختلالات غده تیرویید به شکل غیرمعمول ظاهر می‌شود. برای مثال، پرکاری تیرویید با حالت‌های بی‌خوابی، فراموشی و کاهش تمرکز حواس همراه است. کم‌کاری آن نیز به شکل کندی حرکات جسمی و ذهنی تظاهر می‌یابد. ضعیف شدن حافظه، کاهش تمرکز و ضعیف شدن قدرت شناخت در افراد بروز می‌کند. برخی از سالمندان مبتلا به پرکاری تیرویید، اغلب از دردهای قلبی و تپش قلب شکایت می‌کنند غافل از اینکه این علایم به علت اختلال در غده تیرویید فرد بروز می‌کند و تا زمانی که این مشکل درمان نشود، علایم بیماری از بین نخواهد رفت.
همچنین نباید علایم مربوط به کم‌حافظگی و تمرکز نداشتن فرد سالمند را همیشه با کهولت سن توجیه کرد. بسیار دیده شده است که درمان کم‌کاری تیرویید در بیماران سالخورده موجب به وجود آمدن شرایط بهتر ذهنی در بیمار شده است. بنابراین توصیه می‌کنم اگر به مشکلات حافظه دچار شده‌اید، از پزشک‌تان بخواهید بررسی تیرویید را هم مدنظر قرار دهد.



لیست کل یادداشت های این وبلاگ